torstai 12. maaliskuuta 2015

jämälangoista



Vielä viikko sitten kotona oli tälläinen maisema. Päivisin tuli lunta, iltaisin kävin hihtämässä. Maanantaina taisi tulla talven viimeinen hiihto, sillä sunnuntain aurinko oli tuonut pururadan lumen alta esiin.  Mutta antaa kevään tulla, se jo tuoksui Keravanjoen varrella, jossa tänä aamuna kävin lenkkeilemässä.

Minulla on jo muutaman vuoden ollut käynnissä lankavaraston pienennys, ja nyt olen käytellyt loppuun pieniä jämäkeriä. On hauska sommitella värejä ja eri materiaaleja ja paksuuksia, ja lopputuloksista tulee ainakin uniikkeja. Itse asiassa kokonaiset kerät tuppaavat jumiutumaan varastoon ennemmin kuin jämälangat, sillä kokonaisia keriä ei jotenkin uskalla yhdistellä yhtä luovasti kuin jämiä.

Veljentytön edelliset sukat alkoivat olla pienet, joten uusille oli ihan oikea tarve. Yhdistelin kahta 7 veikkaa sekä kaksinkertaisena ohutta merinoa, ja väriyhdistelmästä tuli aika vinkeä. Sain käytettyä loppuun kolme pientä kerää ja sukkien kokokin osui ihan nappiin.



Virkkasin toisenkin rätin puuvilla- ja bambujämistä ja monta pientä kerää muutti muotoaan. Aloitin jo kolmannenkin, yritän päästä eroon noista kaikista pikkunöttösistä.

 
Ja nyt voi ainakin sanoa, että olen ajoissa joululahjojen kanssa, sillä aloitin sukat eräälle värikkäälle tyypille.


Tietoja minusta

Oma kuva
Mä elän ja teen kaikkea kivaa. Teen käsitöitä ja askartelen, pidän kielistä ja kirjallisuudesta, rakastan matkustamista ja kotona olemista. Hikoilen suunnistaen, juosten ja hiihtäen, ja tykkään tämän maailman ihmettelystä. Ja joskus aina kirjoitan näistä jutuista.