tiistai 30. joulukuuta 2014

tein listan

Vanhassa blogissani keräsin aina vuoden aikana lukemani kirjat omalle sivulleen. Sieltä on ollut hauska katsella, että mitä sitä tiettynä vuonna onkaan tullut luettua, ja mahdollisesti muistella niitä lukemisen tunnelmia. Uuteen blogiin siirtyessä kirjaus jäi, välillä olen kirjoitellut luettuja kirjoja kalenteriin tai muistikirjan sivuille. Halusin listan kuitenkin helpommin löydettäväksi, ja siksi tässä on vuonna 2014 lukemani kirjat. (Vuoden 2013 lista majailee edelleen jossain lapulla tai muistikirjassa.) 



Brecht, Bertolt: Galilein elämä
Gardell, Jonas: Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin: 1. Rakkaus

Gardell, Jonas: Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin: 2. Sairaus

Gardell, Jonas: Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin: 3. Kuolema

Hakalahti, Niina: Sydänystävä

Heinsaar, Mehis: Herra Paulin aikakirjat

Heinsaar, Mehis: Rändaja õnn

Hosseini, Khaled: Ja vuoret kaikuivat

Hämeen-Anttila, Virpi: Suden vuosi

Härkönen, Anna-Leena: Nouseva neitsyt ja muita kirjoituksia

Ikonen, Juha: Myöhempien aikojen pyhiä

Jansson, Tove: Kuvanveistäjän tytär

Jussila, Anneli: Villit vihreät saaret

Keränen, Mika: Minu Supilinn

Kivirähk, Andrus: Riihiukko

Laaksonen, Heli: Sekaherelmäpuu

Lampén, Erkki: Neljä matkaa halki Suomen

Lehtinen, Tuija: Miss Seinäruusu

Lehtinen, Tuija: Morsiuskamari

Mann, Thomas: Tonio Kröger

McCleen, Grace: Ihana maa

Mustonen, Enni: Morsiuskesä

Mustonen, Enni: Yksinäisten sydänten kerho

Niit, Ellen: Pille-Riini lood

Paasilinna, Arto: Jäniksen vuosi

Parkkinen, Jukka: Suvi Kinoksen seitsemän enoa

Pervik, Aino: Kunksmoor

Petrone, Justin: Minu Eesti 1

Puhakka, Jouko: Huippumaileri

Pulkkinen, Riikka: Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän

Saat, Mari: Lasnamäen lunastaja

Salama, Hannu: Juhannustanssit

Sapphire: Precious

Schwalbe, Will: Elämän mittainen lukupiiri

Waltari, Mika: Yksinäisen miehen juna

Winman, Sarah: Kani nimeltä jumala


Kaikenlaista on tullut luettua. Eilen kävin kirjastossa hakemassa kassillisen kirjoja, saa nähdä kuinka moni niistä päätyy vuoden 2015 luettujen listalle.


sunnuntai 28. joulukuuta 2014

itsetehdyt lahjat

Joulu on ollut ihana.Ja talvi on ihana, huomenna pääsee luistelemaan ja ehkä ylihuomenna hiihtämään.

Tänä vuonna tein aika vähän itse lahjoja, sillä syksyllä ei ollut yhtään neulomisluentoja. Yhdet lapaset kuitenkin tein, lankana vihreää Alaskaa ja päälle kirjailin sydämet. Samaan pakettiin laitoin myös toiset lapaset, jotka ovat valmistuneet niinkin kauan sitten kuin 9.1.2009. Jostain syystä olin niitä varastoinut, mutta nytpä pääsevät käyttöön. Lahjan saajalla tuppaavat peukalot hajoamaan nopeasti, joten on hyvä olla olemassa useampi lapaspari.


Samaan pakettiin meni myös kässäpussi. Malliltaan se on jälleen käännettävä, toisella puolella on pinkkiä Vallilan kangasta ja toisella hennon vaaleanpunaisia perhosia. On kyllä hyvä että sopivalla lenkkietäisyydellä on pari kirpparia, sillä molemmat kankaat löytyivät yhdellä juoksulenkillä.


Ja jo edellisessä postauksessa esiintyneet sukat olivat lahja itselleni. Mallina Ilun Jänikset maailman kartalle ja lankana käsinvärjättyjä ohuita sukkalankoja, joita olin säästellyt juuri tähän tarkoitukseen. Tuli aika kivat.


lauantai 13. joulukuuta 2014

loma on alkanut







Syksyn opinnoista selvitty ja loma aloitettu jo kivalla retkellä Turkuun! Alle vuorokauden reissulla kerkesi kivoihin kauppoihin, pariin kahvilaan ja yhteen ravintolaan, joulumarkkinoille, kävelemään pitkin jokirantaa sekä tapaamaan mukavia ihmisiä heidän kauniissa kodissaan. Ja kun aamulla vielä lumi oli peittänyt koko kauniin puutalokadun, joulutunnelmat sen kuin nousivat. Kohta on  suunta pikkujouluihin ja huomenna kotimaisemien joulutapahtumaan.

Joulukortitkin lähtivät matkaan ajoissa, ja tänä vuonna niitä tuli monia erinäköisiä. Vihreä kortti on samantyylinen kuin viimevuotiset kortit, ja niitä lähetettiinkin sellaisille, jolle ei viime vuonna korttia laitettu, kun samoja pohjia oli vielä jäljellä. Mutta eihän sitä nyt samoille ihmisille olisi voinut laittaa, sillä joissain talouksissa joulukortit ja varsinkin itsetehdyt sellaiset säilytetään vuosikausia, ja kaksi samanlaista korttia ei näyttäisi hyvältä ;)

Nyt saa sitten taas hyvällä omallatunnolla lukea kaikkea ihan muuta kuin opiskeluihin liittyvää. Olin kyllä syksylläkin iloisesti yllättynyt, kun opintoja varten ei tarvinnutkaan lukea niin paljoa kaunokirjallisuutta kuin olin luullut, vaan sai itse valita mieleisiään kirjoja. Kuvassa on muutamia tämän syksyn luettuja, eniten pidin Jäniksen vuodesta. 

Minulla on jo kouluajoista lähtien ollut yhtenä (aikaisemmin en ole tosin sitä tiedostanut) lomanaloitusrutiinina kirjastoreissu: sellainen, ettei ole hoppu mihinkään, voi lainata kaikkea mahdollista kiinnostavaa, kassikaupalla kirjoja, lehtiä ja äänikirjoja. Sellainen reissu on tiedossa sitten ensi viikolla, kun tällä viikolla en ennättännyt.

maanantai 8. joulukuuta 2014

valoa pimeässä



Syksy on väsyttänyt, mutta kuitenkin pidän pimeydestä. Silti odotan myös innolla sitä hetkeä keväällä, kun herään virkeänä aamuseitsemältä valoisaan aamuun. Puhti on nyt ollut poissa, mutta siitä huolimatta elämä on ollut aika kivaa, kun siitä on sellaista tehnyt. Illalliskutsuilla, pikkujouluilla, partiokisoilla ja spontaaneilla kuohuviinihetkillä tenttikirjanharmaasta arjesta on tullut heti värikkäämpää. Ja niihin tentteihinkin jaksaa paremmin lukea, kun niiden jälkeen on tiedossa jotain kivaa. Tämä viikko pitäisi vielä jaksaa tsempata, sitten on luvassa jouluretkiä Turkuun ja Tarttoon.


Niistä illalliskutsuista: sellaisia kannattaa ehdottomasti järjestää! Nämä illalliset olivat synttärilahja tärkeälle ystävälle, sillä molemmat arvostamme tavaralahjoja enemmän yhdessäoloa ja hyvää ruokaa. Illallisemme koostui kurpitsakeitosta, burgundinpadasta sekä suklaafondanteista, juomana tuliaisviinejä. Oli kyllä yksi vuoden kivoimmista illoista! Sai kunnolla vaihtaa kuulumisia ja ajatuksia, syödä ja juoda vähän lisää.



Itsenäisyyspäivänä löysin kadoksissa olleen neulomisinnon, kun katsottiin Linnan juhlia porukalla asukastilassa. Kohta valmistuu jotain niin kivaa ettei mitän rajaa, ja sitten se toivottavasti innostaa uusiin juttuihin.

Tietoja minusta

Oma kuva
Mä elän ja teen kaikkea kivaa. Teen käsitöitä ja askartelen, pidän kielistä ja kirjallisuudesta, rakastan matkustamista ja kotona olemista. Hikoilen suunnistaen, juosten ja hiihtäen, ja tykkään tämän maailman ihmettelystä. Ja joskus aina kirjoitan näistä jutuista.