torstai 29. marraskuuta 2012

kesäkuvia

Blogeissa on kiertänyt kesäkuvahaaste, joten päätin minäkin etsiä kesäisiä kuvia. Viime kesänä en kyllä kuvannut kovinkaan paljon, kun tuntui siltä että aina pitäisi olla kuvaamassa hetkestä nauttimisen sijaan. Mutta vähän kuvia otin kuitenkin.





Parasta viime kesässä oli se, että sain nauttia alkukesästä ja rakastamastani sireenien tuoksusta erityisen pitkään: ensin Tartossa, ja lähtiessäni sieltä sireenit olivat jo kukkinet ja oli täysi kesä. Suomessa sireenit olivat vasta avautumassa, samoin kuin muutkin alkukesän kukat.

maanantai 26. marraskuuta 2012

marrasilta



Joululahjat ovat hyvässä vauhdissa, eilen valmistui sukkapari joskus Karnaluksista ostetusta langasta. Seuraava sukkapari valmistuu varmaan ylihuomenna, kun on pari seminaaria istuttavana.

On ihan älyttömän palkitsevan tuntuista, kun löytää lankavarastoistaan lahjoihin sopivia lankoja, eikä tarvitse ostaa mitään, vaikka kivaahan sekin toki olisi. Olen viimeisen kuukauden ollut mielestäni todella urhea, olen päivittäin kulkenut Menitan ohi, mutta mitään ei ole lähtenyt mukaan. Muutenkin olen tänä syksynä käynyt todella paljon lankakaupoissa, mutta vain imemässä inspiraatiota ja katselemassa ihania värejä. Vierailuista on saanut kivaa tsemppiä jo olemassaolevien lankojen (n.10kg!) käyttöön.

tiistai 20. marraskuuta 2012

kortteja

Kun joskus aikoinaan olin TETissä entisellä alakoulullani, hauskin homma jota pääsin tekemään oli mielestäni lorukorttien tekeminen. Sai piirtää ja värittää, leikata ja liimata ja laminoida, tykkäsin siitä jotenkin todella paljon. Samanlainen tunne tuli viime viikolla, kun suunnittelin ja valmistelin sienten- ja kasvientunnistusrastia viikonlopun partioretkelle. En ole todella pitkään aikaan tehnyt mitään piirtämiseen tai maalamiseen liittyvääkään, joten voi että se olikin sitten taas kivaa, piirrellä ja maalata kasveja ja päällystää kortit säänkestäviksi.



Rastilla oli tarkoitus mennä yksi kerrallaan metsään rajatulle alueelle etsimään syötäviä kasveja tai sieniä. Mikä parasta, lapset tykkäsivät rastista ja aina vähintään yksi per ryhmä tunnisti kuvissa olevat kasvit, joten kuvitus oli ihan onnistunut.

Myös toisenlaisia kortteja on valmiina, äiti tilasi minulta taas joulukortteja. 12/30 on valmiina joten pitää pistää tuulemaan, jos haluan tehdä kortteja vielä omaankin käyttöön.



Tänä iltana on pitkästä aikaa kässäkerho kaverien kesken, joululahjateemalla.

sunnuntai 18. marraskuuta 2012

joogasukat

Joogasukat näyttävät kummallisita, mutta nämä on jo kuulemma todettu toimiviksi.
Lanka näissä oli jokin tuntematon merinovillalanka, jonka äiti toi minulle Skotlannista vuosia sitten. Yli puolet taisi jäädäkin, mutta koska lanka on lukemattomilla pikkukerillä katkenneiden säikeiden takia, taitaa loput mennä suosiolla jämälankatöihin.




Nyt olen selvinnyt kaikista harjoitustunneistani, iltaisin voi taas ajatella muutakin kuin mahdollisimman viimeisteltyjä tuntisuunnitemia ja kieliharjoituksia. Tuntuu hyvältä, nyt ei enää ennen joulua tarvitse olla koko ajan menossa eikä ole kymmeniä palautettavia tehtäviä, kuten aina yleensä ennen joulua. Kandin kirjoittamisen aion aloittaa, mutta koska aihe on selvä, en usko kirjoittamisen tuottavan enää kauheita vaikeuksia.

Tietoja minusta

Oma kuva
Mä elän ja teen kaikkea kivaa. Teen käsitöitä ja askartelen, pidän kielistä ja kirjallisuudesta, rakastan matkustamista ja kotona olemista. Hikoilen suunnistaen, juosten ja hiihtäen, ja tykkään tämän maailman ihmettelystä. Ja joskus aina kirjoitan näistä jutuista.